Efter flyttstädning

OK, jag har kört några rapporter från flytten senaste tiden. Idag kommer ännu en och jag hoppas att ni kan stå ut med detta under ytterligare ett inlägg. Så, i helgen skedde flyttstädningen. Dödsrosslingen från det gamla boendet, skulle man kunna säga. Efter att den stod klar skulle vi äntligen få fokusera på villan. På vårt drömboende i väst. Men först alltså: flyttstädning och de utmaningar som följer med det.

Jag funderade en stund på hur jag skulle lägga upp detta inlägg. På hur det skulle vara bäst presenterat. Jag landar i att mina åsikter och tankar om flyttstädningen bäst presenteras genom att bara staplas på varandra. Så, utan vidare dröjsmål:

Gemenskapen är det första jag vill flagga för. Vi var nämligen en stor grupp som utförde flyttstädning. Totalt var vi 8 stycken, om vi räknar med barnen. Det var min hustru och jag. Det var mina två föräldrar. Det var min hustrus bror och hans fru och sedan barnen då alltså. Flyttstädning är inte en rolig sak att syssla med för den som inte kan något. Vi kunde absolut ingenting, men vet ni vad: Det gjorde ingenting för vi hade vår gemenskap. Vi samarbetade oss fram till vad som skulle bli bäst. Det gick faktiskt ganska fort därför. Allt skulle vara kliniskt när flyttstädningen stod klar. Därefter skulle vi äta pizza, det hade vi lovat och våra medarbetare förtjänat vid det laget.

Låt oss gå vidare i flyttstädningens spår. En annan sak jag tänkte på var det positiva effektiva aspekten av att städa en lägenhet så grundligt som vid flyttstädning. Herregud, vad rent det blir. Och herregud vad glad man blir av det. En tanke slog mig. Ni alla vet att jag aldrig varit särskilt förtjust i vår lägenhet. Det var liksom ett mellanting mellan två boenden. Innan vi fick råd med hus och efter att vi bott separerat. Jag ångrar nu, när vi utfört flyttstädning, att vi inte såg över lägenheten mer under den tid då vi hade den. Detta var väldigt dumt. När flyttstädningen stod klar tittade jag in i de gamla rum vi varit i under 5 års tid. För första gången kände jag att jag skulle sakna lägenheten, och allt som hänt där. Det skulle bli en svunnen tid och det gjorde mig lite sorgsen.

I grunden är jag helt klart positiv till att genomföra arbeten själv. Däremot tror jag att, om vi någonsin flyttar från huset, så kommer vi anlita proffs på flyttstädning istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *